lauantai 2. toukokuuta 2020

Kemien luontopolku, Tohmajärvi

Korona-aika on täyttänyt metsät ihmisistä. Minne tällainen erakko suunnistaisi, kun hän tahtoo nauttia hiljaisuudesta, liikkua monipuolisesti ja nähdä jotain uutta?
Pitkä viikonloppu ja tilaisuus viettää yhtenä päivänä miehen kanssa kahdenkeskistä laatuaikaa, nettiä selatessa tuli mieleen lumen ja ihmisten määrä eri paikkakunnilla... Me lähdemme tietenkin Tohmajärvelle!
http://www.tohmajarviseura.fi/luonto/kemien-luontopolku/

Matkalla piipahdettiin Tikkalan kylän uimarannalla, jossa bongasin monia muuttolintuja😁 myös västäräkkejä. Kuinka olenkin aina ajanut tuon kauniin pienen kylän ohitse valtatietä pitkin.


Joensuusta Tohmajärvellä ei ole kuin 55km, mutta jotenkin olen aina kokenut sen olevan paljon kauempana kuin vaikka Koli, jonne on 70km. Hassua. Muutaman kerran ollaan paikkakunnalla käyty katsomassa vanhoja myytäviä hirsirakennuksia, silti en muistanut, kuinka näppärä sinne oli ajaa.

Luontopolun lähtöpiste löytyi lähes etsimättä, ulkomuseon vierestä (Lähtöpaikka Keski-Karjalan musiikkiopistolta, Kirkkotie 16)  Hetken kiertelimme katsomassa museon hirsirakennuksia.






Sitten eikun menoksi. Polku lähti alamäkeen kohti Mokinlampea. Ohitimme vauhdikkaasti pitkät kuntoportaat, jotka tulomatkalla juoksemme ylös...

Polku on merkitty keltaisin merkein ja paaluin, sekä opastein. Polulta olisi vaikea eksyä, vaikka se risteileekin pyöräilyreitti Pekantrailin ja pururadan kanssa. Todella selkeät opasteet.





Lähdimme kiertämään polkua myötäpäivään, Oravaaran kautta. Tämä polku tarjoaa sopivasti ylämäkeä, jyrkimpiin kohtiin on asennettu köydet kiipeilyn avuksi.
Toisaalta saimme nauttia myös hyvistä poluista tasaisella maalla ja pienistä hiekkatie pätkistä.







Maisemat ja metsätyypit vaihtelivat mukavasti. Yritin napsia kännykällä valokuvia maaston paikoitellen huikeista korkeuseroista...siinä onnistumatta. Jylhät kalliot näyttävät kuvissani säälittäviltä väkerryksiltä. Jospa joku kamerallinen kävisi ottamassa edustavampia kuvia. Tämä kohde kyllä sen ansaitsisi.

Jalajanvaara on kokemisen arvoinen paikka!











Sport trackeriin kertyi matkaa vajaan parin tunnin aikana noin 6km ja kyllä...juoksimme retken päätteeksi kuntoportaat, retkeilykengät jalassa antoivat sopivasti vastusta ja tukevuutta lennokkaaseen askellukseen. Isäntä juoksi portaat kokonaan, itsellä loppui keuhkovikaisena happi puolessa välissä ja loppunousu meni kävelyksi 😁

Hyvä päivä. Anteeksi lyhyt selostukseni, mutta annan vahvan suositukseni Kemien luontopolulle.
Käykäähän retkeilemässä.

Kiitos hyvästä reitistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti